diumenge, 1 de desembre del 2013

WORDLE

Wordle és una aplicació on-line i gratuïta que ens permet generar núvols de paraules a les quals se'ls pot donar diversos formats visuals, a partir d'una llista de paraules o d'un text qualsevol triat per l'usuari. Una eina senzilla i motivadora per la qual tant els docents com l'alumnat de tot el món han ideat nombroses activitats d'aula.

Utilitzar aquesta eina és molt fàcil, en primer lloc hem d'accedir a la pàgina web: http://www.wordle.net/

Seguidament hem de pitjar a create per a començar a generar el nostre núvol de paraules.


Després d'això s'ha d'inserir un text o bé crear-lo directament nosaltres, les paraules que més es repeteixin apareixeran més grans en el nostre núvol de paraules. Per a realitzar l'exemple jo he escollit un fragment de text sobre els gats extret de la Viquipèdia. Després d'això hem de pitjar go per a que el programa generi el núvol a partir del nostre text. 


Un cop generat el nostre núvol tenim la possibilitat de canviar el format, o bé aleatòriament pitjant la paraula Randomize o bé pitjant les paraules de l'extrem superior dret amb les quals podrem personalitzar el nostre núvol.


Bé i així és com podem crear núvols de paraules fàcilment mitjançant wordle, espero que aquesta informació us sigui útil!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada