dissabte, 7 de desembre del 2013

Decàleg d'un BON COMUNICADOR

A la classe de COED vam estar parlant sobre el llibre que ens havíem llegit "Com parlar bé en públic" i arrel d'això entre tots vàrem realitzar un decàleg dels aspectes que per a nosaltres havia de tenir un Bon Comunicador

Imatge extreta de:
http://1.bp.blogspot.com/-xNnGYQwoPcY/TwdlL75WQmI/AAAAAAAAAFg/xyCyzP-COtE/s1600/com-parlar-be-en-public3.jpg

Dècaleg d'un Bon Comunicador

1. Controlar els nervis. Evitar els tics nerviosos, s'han d'acceptar els nervis i fer el possible per a que el públic no se n'adoni. La respiració ha de ser profunda i calmada. 

2. El guió és una part molt important, i per tant, cal preparar-lo. Amb el guió ordenarem les idees i esquematitzarem el nostre discurs de manera que ens serà més fàcil de preparar. Per a realitzar-lo haurem de tenir en compte el públic i el temps de què disposem. 

3. Domini de la llengua. Cal tenir un cert domini de la llengua que s'està utilitzant en el discurs i a més no realitzar faltes greus a l'hora de parlar (correcció lingüística).

4. El discurs ha de ser clar, concís i breu. Hem de saber estructurar les nostres idees i no realitzar frases massa llargues. A més s'ha de seguir un ordre lògic de les idees mentre parlem.

5. Tenir clar l'objectiu del discurs. S'ha de tenir clar el que es vol dir per a poder persuadir i convèncer el públic.

6. Tenir feedback amb el públic. És molt important observar l'actitud de l'audiència i saber desxifrar quina esta sent la seva atenció i com atreure-la. 

7. S'ha de tenir una correcte posició del cos. S'ha de mostrar el cos sencer al públic, no creuar els braços ni posar les mans a la cara. Cal mostrar seguretat i tranquil·litat.

8. Controlar la veu. La nostra veu ens identifica i n'hem de ser conscients. És una eina de treball que cal cuidar i aprendre a utilitzar correctament. La posició del cos també influeix molt en com projectarem la nostra veu.

9. Estructurar el discurs. És important que el públic sàpiga de que parlarem i que tingui clares les idees més significatives del nostre discurs, per tant, aquestes idees les anirem repetint al llarg del discurs.

10. Fer ús d'acudits o anècdotes personals per a aproximar-nos al públic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada