diumenge, 20 d’octubre del 2013

Plàstica: Creació del cercle cromàtic

En una de les primeres classes de plàstica vàrem realitzar una activitat molt interessant, la creació del cercle cromàtic mitjançant la barreja de diferents colors (pintura) amb aigua. Abans de mostrar-vos el procés de creació i el resultat final us explicaré una mica que és el cercle cromàtic. 

Què és?

Es denomina cercle cromàtic al resultant de distribuir al voltant d'un cercle els colors que conformen el segment de la llum visible de l'espectre solar, mantenint un ordre correlatiu.

Colors primaris i secundaris

Els tres colors fonamentals són aquells que no es poden aconseguir per la mescla de cap altra color. Es denominen també colors primaris i són; el groc, el blau cian i el magenta.

Si mesclem dos a dos els colors primaris, s'obtenen els colors secundaris, també
anomenats binaris, que són el vermell, el verd i el violeta.

Colors complementaris

Els colors oposats en el cercle cromàtic es diuen complementaris. Un color és complementari d'un altre quan no conté cap quantitat del color oposat.


Activitat 

L'activitat va consistir en la creació del cercle cromàtic.

1. Vam barrejar pintura amb aigua (blau cian, magenta i groc). Seguidament vàrem formar un cercle amb gots per a fer les barreges.





2. Seguidament vam barrejar els colors primàris per a crear tot el cercle cromàtic.
  • Blau amb groc
  • Groc amb magenta
  • Blau amb magenta




3. Els colors blanc i negre tenen saturació 0 i barrejant-los amb un altre color fem que a aquest baixi la seva saturació. Ho vam provar amb un color en concret.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada