dimecres, 25 de setembre del 2013

Les Webquest

Una de les primeres tasques que se'ns han proposat des de la matèria de COED ha estat l’ inserció d'un vídeo en el bloc i canviar la seva mida.

En aquesta entrada us explicaré els procediments que he seguit per a publicar el vídeo:

1. Obrir l'enllaç on es troba el vídeo. En aquest cas es el següent: http://www.edu3.cat/Edu3tv/Fitxa?p_id=47278

2. A sobre de la imatge del vídeo trobem dos paraules: embedir i comparteix. Pitjar a la paraula embedir i copiar el codi.

3. Enganxar el codi a HTML de l'entrada del bloc.

4. Ajustar la mida a HTML on posa "height" i "width" (en el meu cas ho he ajustat posant height= 400, width= 500)

Un cop explicat com s'insereix un vídeo anem a parlar una mica sobre que són les Webquest i quin és el seu origen:

Webquest significa literalment "cerca a la web". La idea de Webquest va ser desenvolupada al 1995 a la Universitat Estatal de Sant Diego per Bernie Dodge i Tom March. Des de llavors s'ha convertit en una de les tècniques principals d'ús i integració d'Internet a l'escola. 

Una Webquest consisteix en una recerca guiada, amb recursos que procedeixen principalment d'Internet. Es construeix al voltant d'una tasca atractiva per a l'alumnat que provoca processos de pensament superior. El pensament pot ser creatiu o crític i implicar la resolució de problemes, enunciació de judicis, anàlisis o síntesis. La tasca ha de constituir una mica més que a contestar simples preguntes o reproduir el que hi ha a la pantalla. El treball desenvolupat amb una Webquest hauria de correspondre al que en la vida normal fan els adults.

Fragment de text extret de: http://www.educared.org/global/anavegar10/unidades_didacticas/LC_AN_04_webquest/index.html


Edu3.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada