dissabte, 16 de novembre del 2013

Pissarres digitals interactives i tauletes digitals a l'aula

A l'entrada anterior he penjat un breu resum del que vàrem fer a la setmana de pràctica i reflexió educatives, però en aquesta entrada he decidit realitzar una breu reflexió sobre la conferència del divendres 15 de novembre. 

En primer lloc, ens van parlar sobre les pissarres digitals (PDI). L'escola ha anat incorporant els ordinadors i les noves tecnologies, i per tant, les pissarres digitals. La pissarra digital és molt més que una pissarra, no només és un mitjà per a donar informació. Ens permet obrir-nos, visitar el món i permetre que entri dins la nostre aula. A més d'això hem de donar l'oportunitat als nostres alumnes per a que interaccionin amb la pissarra digital. Un altre aspecte molt interessant que ens proporciona és convertir la PDI en un racó de l'aula.

Imatge extreta de:
 http://colegioalmas.com/wp-content/uploads/2012/06/pizarra_digital.jpg
Després d'això, dos mestres de l'escola Mare de déu de la Mercè ens van parlar sobre els IPADS a l'aula ja que a la seva escola treballen amb aquests dispositius. Ens varen explicar que abans d'inserir els IPADS a les aules, tots els mestres van rebre una formació amb la qual van aprendre com interaccionar i dominar-lo. Seguidament van compartir amb nosaltres molts dels avantatges que els ha proporcionat l'ús d'aquesta eina a les aules, els ha permès suprimir les agendes en paper, utilitzar una plataforma per a passar llista, han introduït l'IPAD en els racons de treball,... Per finalitzar, ens varen dir que l'IPAD complementa el treball a l'aula però no és l'única eina per a treballar. 

Imatge extreta de:
 http://www.colegiomirabal.com/documentos/imagenes/articulos/2012-2013/diciembre/Escuela_infantil_y_el_ipad_1.JPG
La conferència sobre tauletes digitals i pissarres interactives a l’aula em va agradar molt i em va semblar molt interessant ja que avui en dia les noves tecnologies cada cop avancen més i s’estan incorporant molt ràpid a les aules. Per tant, com a futura mestra penso que he de dominar molt be les eines que s’utilitzen a les classes per tal de fer-les servir i poder interaccionar amb els meus alumnes.  Per acabar, crec que els docents que van realitzar la xerrada es van explicar de forma clara i entenedora i van fer de la conferència una activitat molt dinàmica i motivadora.


Setmana de pràctica i reflexió educatives

La setmana de l'11 al 15 de novembre, els alumnes de primer d'Educació Infantil vam realitzar un seguit d'activitats fora de l'aula relacionades amb els mòduls que estem cursant en aquest primer semestre. 

Per a fer una breu síntesi de la setmana us deixo algunes fotografies de cadascuna de les activitats, espero que us agradin!

                                                 TRAVESSA D'ORIENTACIÓ



VISITA AL MNAC: "Històries en relleu"


ACOMPANYAMENT A L'ESCOLA CLARET






CONCERT PER A LES ESCOLES BRESSOL: Com sona?




CONFERÈNCIA: Pissarres digitals interactives i tauletes digitals a l'aula